SEH välkomnar fyra nya lag till 2022/2023
Publicerad: 2022-05-02
Säsongen 2021/2022 bestod Superettan av tolv lag. Två av dessa, Uppsala och Kalmar, kommer nästa säsong att spela i SBL Herr, men istället hälsar vi fyra lag från Basketettan välkomna upp.

Igår kunde Uppsala basket höja bucklan över sina huvud och krönas som mästare av Superettan Herr 2021/2022. Tillsammans med Kalmar kommer de kommande säsong att spela i SBL Herr, men underifrån, från Basketettan Norra och Södra, har fyra lag tagit klivet upp. Ett av dem återvänder till Superettan efter sju års frånvaro, medan övriga tre gör sin debut.

De fyra nykomlingarna är…

Tureberg Basket

Facit i Basketettan: 18 vinster på 22 matcher, etta i Basketettan Norra
Hemsida: https://www.turebergbasket.se/ 

Tureberg Basket ser fram emot att spela i Superettan nästa säsong. Vi vann div 1 som nykomlingar och har ett starkt ”välcoachat” lag som kommer att ställa till problem för många lag under säsongen. Stommen i vårt lag är från vår mycket  framgångsrika P00-årgång och det är roligt och inspirerande att se att vi har så många egna duktiga spelare i laget. Lagets framgångar har bidragit till att vi har haft den bästa säsongen någonsin för föreningen. Vinst i division 1 herrar, ungdomslag i Scania Cup, lag med i Spalding Cupfinal och vårt damlag som kvalificerade sig till division 1. Fantastiska framgångar för en liten förening med knappa resurser och jag vill tacka alla människor som engagerar sig i vår förening. Ni har satt oss på basketkartan i Sverige!

Ola Liljeqvist, ordförande

Sloga Uppsala

Facit i Basketettan: 17 vinster på 22 matcher, tvåa i Basketettan Norra
Hemsida: https://slogabasket.se/

Vi är stolta över lagets insats denna säsong i Basketettan som vi öppnade och avslutade starkt. Det är en otrolig bedrift att kvala till Superettan redan första gången som vi spelar Basketettan. Sloga har en fantastisk grupp spelare och entusiastiska fans som gör att vi hoppas på en bra säsong i Superettan.

Andrej Bajic, Sportchef

Eskilstuna Basket

Facit i Basketettan: 18 vinster på 20 matcher, etta i basketettan Södra
Hemsida: https://www.laget.se/eskilstunabasket 

Vi är mycket glada över att få spela i Superettan nästa säsong! Eskilstuna Basket har målmedvetet byggt en verksamhet som är elit genom bredd med egna produkter som stomme. Att både vårat herr och damlag spelar i näst högsta divisionen nästa säsong är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Niklas Sikström, ordförande

Huddinge Basket

Facit i Basketettan: 16 vinster på 20 matcher, trea i Basketettan Södra
Hemsida: https://www.huddingebasket.se/

Huddinge Basket kvalade upp till Basketettan våren 2014 och har sedan dess spelat där i 8 säsonger. Årets upplaga av Huddinge bestod till stor del av egna produkter och då känns det extra roligt att de lyckats kvalificera sig till Superettan. Att spela på en högre nivå ställer förstås högre krav på både spelare och organisationen. Vi känner oss redo att anta utmaningen. Vi är Huddinge!

 Jonas Morin, ordförande
Skribent Johannes Grufstedt