SBL Summer Camp 2024
Publicerad: 2024-04-09
I sommar äger för första gången någonsin SBL Summer Camp rum. Ett samarbete mellan ligaorganisationerna Föreningen Basketligan herr och Föreningen Superettan.

Bakgrund

Ligaorganisationerna Föreningen Basketligan herr och Föreningen Superettan samarbetar i syfte att skapa fler, starkare och mer professionella klubbar som kan och vill avancera i serieträdet, tävla på högsta nivå och och även spela internationellt.

Fler lag i SBL Herr skulle på sikt också medföra fler arbetstillfällen, och fler spelare som kan ha basket som sin huvudsyssla. En av de aktiviteter vi nu avser genomföra är SBL Summer Camp, (SSC).

Syftet med SSC

Syftet med lägret är att förlänga spelarkarriärer, samt att få fram fler svenska elitspelare som på sikt kan bredda basen och möjliggöra för att öka konkurrensen till svenska A-landslaget. Lägret riktar sig till spelare som är för gamla för ungdomslandslagen och just nu inte är kandidater till herrlandslaget. Lägret vänder sig heller inte till spelare som har gott om speltid i SBL Herr.

Genom förlängda spelarkarriärer skapas en större mängd svenska elitspelare, vilket gynnar svensk basket som helhet. Målsättningen är att det här lägret ska hållas en gång per år och satsningen görs i ett samarbete mellan SBL Herr, Superettan Herr och Svenska Basketbollförbundet.

Lägret

Lägret äger rum under perioden 9/6 - 12/6 2024 i Täljehallen, Södertälje. Coacher under lägret är: Henrik Sonko (Borås), Panagiotis Nikolaidis (Uppsala), Tom Stansfield (Högsbo) och Andris Kehris (Jämtland).

Dessa 24 spelare är kallade:

Adam Tafra, Djurgården (SEH)

Alex Smakowski, Helsingborg (SEH)

Anton Jansson, Norrort (SEH)

Atle Mellquist, BC Luleå (SBL)

Carl Birgemo, Kalmar (SEH)

David Johansson, Tureberg (SEH)

Elias Nilsson, AIK (SEH)

Elias Reining Ekdahl, Borås (SBL)

Emanuel Lundmark, Umeå (SBL)

Erik Juhlin, Borås (SBL)

Hugo Lilja, Norrköping (SBL)

Jacob Burke, Helsingborg (SEH)

Jacob Hadi, Köping (SBL)

Jacob Månsson, Malbas (SEH)

John Thörnblom, Djurgården (SEH)

Laban Westman, Tureberg (SEH)

Leo Chatziathanasiou, Huddinge (SEH)

Malte Eriksson, Kalmar (SEH)

Marcus Stålberg, Uppsala (SBL)

Melker Lindblom, Umeå (SBL)

Oliver Cupan, Helsingborg (SEH)

Olle Welander, AIK (SEH)

Pedro Hök, Huddinge (SEH)

Sergey Sepman, BC Luleå (SBL)

SBL Redaktionen